home profile Affiliates twitter blog II follow
Just Photo
Sabtu, 24 November 2012 @ 9:36 PG | 0 individual(s)


orang cakap,muka sebijik macam mak..huhu

Aku tak tahu apa nk buat dgn blog nie ! haha..sebab aku dh ada blog lagi satu.. -..-

Bandar Hilir Melaka
Khamis, 15 November 2012 @ 2:53 PG | 0 individual(s)
assalamualaikum and hai .. dh lama tk updated blog nie.. gara-gara bz dgn blog tuto  haha.. last week jalan-jalan dgn family.. bandar hilir je.. pape pn...best dn lepas penat !

me .. haha .. hey,look my smile .. did u see my cute "gigi rabbit" here ? like sis irine nadia lah !!
lol..hehehe..just joke >_<


my new bf ! hee..tk la..adk aku..ikhwan. :p





Holiday
Isnin, 24 September 2012 @ 11:46 PG | 0 individual(s)


just nk share travel holiday aku..tk lah sehebat mana pun..but still enjoy...before gerak,lepaking kat dataran pahlawan till pukul 4pg.. semua ada partner..kecuali aku.. dn malam tuh juga,adalah mlm birthday Mr.Right yg ke-19 .. ^_^ .. menangis juga lah..sebab semua tempat banyak kenangan.haha..

actually,ade yg nk kenal-kenal..hihi.aku bkn single..dh milik org ^_^ .. then gerak,paling best bila mandi manda pantai.main pasir...kena buli..best sangat spent time dengan iqqa fizo,wan capang,fira dan asyraf.. the best part ialah bila aku jumpa bunga ros,dan bunga-bunga yang pelik kat pantai..then terfikir mungkin nie satu upacara agama lain..apakah ? haha

at least,percutian kali nie menghiburkan aku..thanks kawan-kawan...aku syg korang !!

totally made for him..hihi

nie lah ika fizo dn wan capang !

fira !! dia malu-malu


dalam kereta..lepas layan lagu oppa gangnam style

p/s : tunggu updated lagi..to Mr.Right...jaga kesihatan awk k? sy sentiasa doakan awk...

Peganti Mr.Diari
Ahad, 23 September 2012 @ 6:33 PG | 0 individual(s)

best kan kalau ada yang lebih memahami :) .. kadang-kadang penat juga nk simpan tension,perasaan celaru dan masalah nie sesorang.. at least,biarlah ada seorang peneman yang sudi dengar masalah kita,dan beri semangat kat kita.. teringin nak ada best friend yang betul-betul..maksudnya bukan kawan makan kawan, tikam kawan..dn sebagainya.. tp apa boleh buat,dh sekali terkene macam tuh,susah nk percaya orang lain lagi dah..walaupun housemate atau orang yg terlalu rapat dgn kita macam bf,bff,sedara.. tu pun kita tk boleh jangka kalau mereka pun sama je..depan baik,belakang? kita bukan tahu.. tp alhamdulillah,orang yg aku kenal semua memahami... thankz korang ^_^

life aku tak la sebangga macam orang lain..still ada family,kawan-kawan..dan boyfriend..tapi aku tak rasa ada diorang pun..sebab aku nie bkn yg "membanggakan".hehe.belajar pun,kuim je..bukan nye universiti yg vouge kedevass macam upnm,uitm or pape je...sejak nie,aku senang sorang diri...tu buatkan aku lebih tenang...jalan sesorang,makan sesorang,hangout sesorang...kalau dulu,suka dengan kawan-kawan..tapi tu dulu la....

tekanan tuh,ada..kalau boleh,aku nk lari dari ape yang aku hadap nie..sekurangnya hati aku tk sakit...dan kalau boleh,biarlah aku lari dari semuanya..nk duduk jauh-jauh..tk ada sesiapa pn dgn aku..yg ada pun,org yg aku tk kenal.. haha..boleh kan kalau macam tuh...?

hm..masing-masing ada masalah sendiri..macam aku juga lah...harap sangat-sangat..impian aku jumpa seseorang yang terus buat aku percaya..aku bukan tk percaya kat semua kawan yg aku ada sekarang..tp keyakinan tuh tk ada..pape pun,korang tetap buatkan aku tersenyum..dan lupakan sedikit kesakitan tuh...hehe..

assalamualaikum.
Berubah Wajah
Ahad, 16 September 2012 @ 3:21 PTG | 0 individual(s)

Tenguk la icon aku ! hehe...comel kan ? 


Background dekstop..totally pink ! ^_^


Google chrome pun berubah wajah !

tu je lah aktiviti aku hari nie.haha...dah bosan dengan background lama,so tukarlah yang baru..comel kan ? macam tuan dia ... -.-


Kami Eyra Izhan
@ 2:08 PG | 0 individual(s)


hai..nie lah video yang aku buat..untuk someone..hehe..aku bosan,then terus buat benda alah nie....dan video nie,aku akn bg dia.. ^_^ .. itu je kot..haha....byee
New Life
Sabtu, 15 September 2012 @ 8:29 PG | 0 individual(s)


assalamualaikum.eh eh..siapa nie ? of coz lah aku...hehe..btw,this photo at masjid selat melaka..baru je lepas kumpulkan maklumat assignment...this week actually plan nk pergi jaybeee..tp,ade masalah yg nak diselesaikan dahulu...so,cancelkan lah...im sorry fira..tk de niat nk kecilkan hati kau !
ohh,ramai juga yang bertanya,adakah aku sudah berhijab ? ^_^ 



First Scrap Book !
Jumaat, 14 September 2012 @ 11:55 PG | 0 individual(s)

akhirnya siap juga scrap book aku..tapi series tak lawa..actually,first time buat.haha..agak kebudakkan sikit.. -.-' .. aku buat nie pn sebagai peganti diari...hehe... dalam dia,aku nk hias cantik-cantik...so,segala kreativiti akan terserlah dgn adanya buku untuk lepaskan tension.haha :P


First Day Raya !
Jumaat, 24 Ogos 2012 @ 12:27 PTG | 0 individual(s)

Assalamualaikum ! wah,baru hari nie eyra nk entry pasal raya..maaf la..sibuk sangat dengan raya sebenarnya..nak ambil kesempatan untuk ucapkan selamat hari raya aidilfitri,maaf zahir dan batin andai eyra ade buat salah dn silap..mesti bnyak kan! hehe

Malam Raya,eyra balik Perak..tapi tak beraya dengan family eyra..beraya dengan family si gemok iaitu Nizrul Izhan. kebetulan pula,kampung eyra memang kat sane.so tak de pape halangan la...malam tu,eyra ikut family dia pergi bermalam.. first time la eyra ikut family orang..hehhehe...segan tu ada..tp buat tak tau je yg mampu..

Esoknya,eyra bersiap-siap pergi ke Institut Latihan Tentera Udara dengan family dia... korang mesti pelik kan..kenapa eyra pergi sana ? actually,si gemok tk dapat balik beraya sebelum tamat recrut...bila ade peluang dpt jumpa,eyra pun ikot la..6 bulan tak jumpa..mane boleh tahan? haha..

Plan eyra,nak buat surprise kat dia...family dia semua plan baik punya...penat juga la eyra menyorok belakang kerusi kereta tu sampai adik dia, Nadira,terduduk kat muka eyra..tp tk pe..tahan je la. ~ yang eyra heran,nizrul lansung tk nmpak eyra kat belakang dia..bila dia tanya mak dia,mak dia cakap,eyra tk dapat dtg..mase tu,baru nmpak yg Nizrul sebenarnya hati jambu..haha

Dah sampai port nk lepak,baru lah mak dia bagitahu..masa tu,eyra nmpak senyuman dia..buat eyra melting uwh...kali ke berapa melting,eyra tak tahu la...dia dah botak .. and machoo

Kiteowg pun sembang la , take-take picture..dalam pukul 1 lbh,family eyra pula datang...masa tu eyra bahagia sangat...rasa macam dalam satu keluarga yang bahagia...
Ha,tu je cerite yg boleh eyra kongsikan...haha..yg lain,secret ! teet !!


actually,eyra segan nk bergambar dgn dia -,-

muka macam rimau !!

tetiba lak terbuat peace salah tempat..haha..maaf-maaf

with nisha,ira and the bos..

nie pula dgn untie...ha,sweet tak kami? hehe

jgn confuse...sama kan? ayh dn ank....hehehe

my family !!








My First day At New House !!
Selasa, 3 Julai 2012 @ 8:42 PG | 0 individual(s)
Assalamualaikum readers...hehe.. *eh,macam la ade orang baca >_< !! .. btw,today adalah first day aku kat rumah baru..kawan baru,kelas baru..hahaha...well,diorang best dan sempoi..happy go lucky and friendly....nak-nak dapat rakan yang sekampung,satu sekolah dulu..lagi masyuk !!

Cakap pasal kelas baru...actually aku dah tukar kos aku..daripada diploma perakaunan,ke diploma teknologi maklumat...hehehe...tak mampu la nak bawak akaun..series tak mampu..bukan malas beb,but tu bukan bidang aku dan aku amat suka bidang yang lain dari lain...hahaha.....

Second things,aku kol mak mentua..eh bukan,mak nizrul >_< tanya khabar..dia sehat ke tak..alhamdulillah..dia ok...dan last..eyra tunggu nizrul izhan..hee...

Thats all tonight...assalamualaikum...
Doakan eyra k?? ~
Nur Syahira

19 year old.
From Malacca.
This is my personal site.
OLDER POSTS
twitter
comment

Credits
Layout made by S.Mell
Inspiration from fallingyou
resources from x x x x x.