home profile Affiliates twitter blog II follow
"Couple" dan "Putus" ?? jom baca
Rabu, 9 Mei 2012 @ 4:02 PG | 0 individual(s)
assalamualaikum !
hari nie baru je lepas habis class english of specific purpose...kesian aku,tahun nie tak dak cuti sem....kena bertahan dok sini sampai sem 3 nanti.... ~_~' tp tak paa laaa....sukaa pulak tinggal kat kuim nie lame-lame...huhuhu...

nie nk berkongsi cerita tentang 'couple' . ramai cakap,cinta nie selalu je timbul kesakitan...betul ke ?? em..memang betul pun.tu pn kalau bercinta dengan orang yg slh atau sememangnya dia bukan jodoh kita...
kadang kite mesti sedih,tension ape bagai bila putus cinta..dan paling menyakitkan.....balak / awek kitaa ada orang lain.....ohseeemm.. !

hei hei..tak payah laa nk bersedih sangat...boleh pun takat 2.3 kali sedih je....aku tahu memang susah..aku pun alami benda sama....tapi aku berjaya hadapi juga masa tuh..cuma belum tentu masa akan datang.. *hey,aku tk nk lg :|

masa putus......
  • fikir je kekurangan yg ada pada dia...nescaya korang akn benci dia...
  • think positive tentang korang dan dia... cth mcm "dh tak daa jodoh,nk buat mcm mne..insyaallah jodoh aku akn smpai tk lamaa lag kut" .. haha..tp betul la,korang pk je mcm tuh..
  • korang kena fikir,kau dengan dia putus ade hikmahnya..maknanya tuhan tk nk bg kau dgn org yg slh..
  • kalau la bf/gf korang lari ikot org lain..fikir " pasangan yg baik,tidak mudah dirampas oleh orang lain "
  • kalau tak boleh tahan tenguk dia bahagia dgn org lain..senang je........kau buang semua tentang dia,block fb dia...lagi kau stalk,lagi kau sakit hati tauu...
  • kalau dia lalu depan kau smbil buat muka bangga..lagi bagus,time nie kau curah je air yg dh kau standby dari rumah and ckp "fikir bagus kaaa" hahahaha...
  • kalau dia im kau,atau message kau balik..tu lg senang,kau ckp je "sorry,tak kenal"

tu jee laa yg aku boleh pk..hehehe...
bab putus cinta nie..korang kena kuat kan semangat..jgn nk ikutkan perasaan tuh..kalau betul dia jodoh kau,tk ke mana la...ala,ramai lg bunga / kumbang kat luar tuh...bukan sekor dua...

"allah tk kan bg ujian yg melebihi kemampuan kita"

korang putus nie pun,ujian yg berkaitan perasaan korang...sebab kenapa ada ujian nie ?? sebab yg atas tuh tahu,korang kuat hadapi dugaan yg dia bagi :) dn paling penting...sebelum bercinta,jgn bg sepenuhnya cinta korang tuh..sebab kita tak tahu apa akn jd pada masa akn datang..



p/s : hanya pendapat dari sejarah silam..
Nur Syahira

19 year old.
From Malacca.
This is my personal site.
OLDER POSTS // NEWER POSTS
twitter
comment

Credits
Layout made by S.Mell
Inspiration from fallingyou
resources from x x x x x.